VPL Pyhäjärvijuhlat 2010

VPL Pyhäjärvijuhlat 2010

VPL Pyhäjärvisäätiön hallinto antoi keväällä 2009 60-vuotiaalle Kauvatsan karjalaiset ry:lle vaativan haasteen: VPL Pyhäjärvijuhlien järjestämisen vuonna 2010.

Jo alusta lähtien oli selvää, että Kauvatsalla otetaan haaste vastaan. Onhan edellisistä juhlista vuonna 1954 kulunut jo jonkin aikaa. Ensi kesän juhlat eivät ole pelkästään entisten pyhäjärveläisten ja heidän jälkeläistensä juhlat, vaan myös kaikkien kauvatsalaisten juhlat. Järjestelytehtäviä on lupautunut hoitamaan myös suuri joukko kauvatsalaisia yhdistyksiä ja ja yhteisöjä.

Juhlapaikat

Juhlapaikat sijaitsevat pääosin aivan Kauvatsan keskustassa.

Juhlapaikkoja ovat Kauvatsan kirkko, aivan kirkon vieressä oleva seurakuntatalo sekä Kauvatsan Seuratalo. Lisäksi käytössämme on Sääksjärven rannalla, n. 8 km keskustasta, leirikeskus Aittakari. Kyläraitin varrella keskustassa on useita paikkoja 10-30 henkilön pienryhmien kokoontumiselle.

Kirkon ympäristössä on kohtalaisesti pysäköintitilaa juhlavieraille. Seuratalon lähistöllä on runsaasti pysäköintipaikkoja. Kirkon ja Seuratalon välimaastosta, kyläraitin varrelta, löytyy myös tilaa pysäköintiin.
Pysäköinnin opastuksesta huolehtii Kauvatsan VPK.

Kirkon ja Seuratalon välinen matka on n. 1,5 km. Juhlien aikana kuljetusta hoidetaan myös kimppatakseilla. Matkan hinta on 1 € henkilöltä/suunta.

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri on alustava ja voi muuttua ja tarkentua ennen tilaisuutta

Lauantai

Juhlat alkavat lauantaina 17.7. klo 13 sukututkijoiden tapaamisella Aittakarissa.

Pyydämme ryhmiä ilmoittamaan tilantarpeensa hyvissä ajoin. Kokoontumispaikkoina ovat mm. Aittakari, seurakuntatalo ja Seuratalo. Tarvittaessa järjestämme muitakin sopivia tiloja ryhmien käyttöön.

Iltapäivällä Seuratalolla avataan Saksassa asuvan pyhäjärveläistaustaisen Irja Pokkinen-Müllerin valokuvaustekniikalla tehtyjen taulujen näyttely. Näyttely jatkuu sunnuntaina. Näyttelystä voit ostaa kauniin taulun kotiin vietäväksi.

Lauantaina klo 16 järjestetään Kauvatsan kirkossa muistojen ilta.

Lauantai-ilta jatkuu Seuratalolla ohjelmallisilla iltamilla klo 19.30.

Lauantaina juhlaravintola ja kanttiini Seuratalolla. Tarjolla on ruokaa, kahvia, piirakoita, virvokkeita, yms. Myös kauvatsalaisia mansikoita, loimulohta ja vohveleita on myynnissä. Keittolounas tarjoillaan myös Aittakarissa, jossa on myös kanttiini

Seuratalolla järjestetään arpajaiset, jossa päävoiton arvo on n. 600€. Arpoja ostamalla tuet Kauvatsan karjalaiset ry:n toimintaa.

Sunnuntai

Sunnuntaina 18.7. juhlapäivä alkaa juhlamessulla klo 10. Kauvatsan kirkossa. Messun päätteeksi seppeleiden lasku sankarivainajien ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Jumalanpalveluksen jälkeen juhlaravintolassa Seuratalolla on tarjolla lounas. Kanttiini on avoinna koko juhlien ajan.

Pääjuhla on Seuratalolla klo 14 alkaen. Juhlan kulkua voi seurata myös ulkona olevassa teltassa.

Juhlakanslia on avoinna Seuratalolla koko juhlien ajan.